divendres, 11 de juny del 2010

Battle for Germany


Fa poc vàrem jugar al Battle for Germany, un joc de SPI i ara reeditat per Decision Games. Es un wargame de tall clàssic, de reglament breu, que al llegir-lo hom s’adona que és diferent dels altres i la diferencia rau en la distribució dels bàndols.
M’explico: El joc es centra en la caiguda de l’Alemanya nazi el 1945, així doncs tenim el front occidental i l’oriental. La lògica diu que un jugador porta els alemanys i l’altre els aliats, doncs no! Un jugador porta els alemanys del front oriental i els aliats occidentals, mentre que l’altre porta els alemanys dels front occidental i els soviètics.
Aquesta distribució articulada amb el sistema de punts de victòria que sols obtenen les forces aliades fa que tots dos jugadors desenvolupin dos papers alhora: atacar i defensar.
Es un joc molt recomanable per el seu senzill reglament i curta durada.
La veritat és que mai m’he fixat massa en els dissenyadors, però em va picar la curiositat i vaig assabentar-me que el seu creador és Jim Dunnigan home prolífic i per la meva sorpresa tinc bastants jocs d’ell. En destacaria un que en el seu moment m’entusiasmà: Panzergruppe Guderian, joc que recomano ja que els dos bàndols tenen mecàniques molt diferents.

1 comentari:

Ruminahui ha dit...

No deixa de ser curiós que el proper joc de la revista Battles Magazine, "Race for Berlin", tingui un mecanisme semblant: un jugador du els soviètics de Zhukov al nord i els alemanys al sud, mentre que l'altre duu els soviètics de Koniev al sud i els alemnays al nord.