dilluns, 4 d’octubre del 2010

Frederick The Great



Frederick The Great ha sigut la sorpresa agradable de la temporada passada ja que és un joc que surt dels estàndards.
Vagi per endavant que no és un joc per a jugadors que desitgin un ritme trepidant i assolir resultats immediats, ans el contrari el joc té un ritme lent, sols alterat per les necessitats del bàndol prussià d’obtenir una victòria al camp de batalla que el treguin del col·lapse.
Anem a pams. El reglament és senzill i reflexa de manera fidel la guerra d’aquest període: joc d’amenaces i contra amenaces, estructura jerarquitzada dels comandaments, setges de ciutats, integritat de les línies de comunicacions i possibilitat d’evitat batalles.
Hi ha un total de 7 escenaris que duren un any, del 1756 al 1762 i on la victòria es decidida per punts que es guanyen per ocupació de ciutats, unitats eliminades i presoneres.
Els problemes tàctics a que s’enfronten els jugadors són variats. Així el bàndol prussià se sap superior, ja que les forces de la coalició estan dividides en fronts separats i té comandaments més capacitats, però es trobarà amb una coalició que dilatarà al màxim les seves reculades i evitarà les batalles allà on el prussià sigui fort i avançarà en altres sectors. Davant d’això el prussià necessita victòries decisives en un sector per desprès córrer com un boig cap a d’altres sectors on la situació es desesperada.
Us poso 6 escenaris que aparegueren a The General 20-3 amb el nom: “The Silesian Wars, 1740-1745” de Arnold Blumberg. Les fitxes necessàries per jugar les trobareu aquí.