dijous, 11 de març del 2010

Storm Over Stalingrad


Storm over Stalingrad és sens dubte el germà petit d’un sistema ja aplicat anteriorment i que s’inicià amb Storm over Arnhem.
El joc és una actualització del sistema que es correspon amb la moda actual, es simplifica el reglament i s’incorporen cartes.
Es un joc molt apte per a neòfits, on els papers dels jugadors queden clarament definits, reglament senzill i perfecta introducció al sistema d’àrees.
La incorporació de les cartes té un doble vessant, la positiva és la varietat entre partides i la negativa és la seva influència decisiva en el desenvolupament del joc.
Essencialment el jugador alemany fa una ofensiva per conquerir la ciutat i fer fora al rus del costat occidental del Volga. El rus aguanta com pot, fa creuar tropes i va engreixant les àrees per dificultar l’avanç alemany i alhora va creant una força de contraatac.
La victòria ve determinada pel control de les àrees amb +3 que tingui cada bàndol, qüestió que es decideix al principi del joc. Desprès de tres partides podem dir que al rus se li té que exigir controlar tres d’aquestes àrees per guanyar, així es manté la tensió fins al final.