dilluns, 1 de desembre del 2008

Leader 1



Leader 1 és un joc centrat en el món del ciclisme. Sempre he sentit debilitat pels jocs de curses i en una anterior entrada del bloc ja vàrem parlar dels jocs de ciclisme.
El joc té un reglament senzill i ben estructurat i potser la seva principal aportació és l’aparició d’un pilot (m’ha costat però és així com es diu en català el “pelotón”). Les seves avantatges són que és poden fer infinitat de circuits, podem fer una etapa o una cursa per etapes i poden jugar de 2 a 10 jugadors, cosa que el fa molt atractiu.
Desprès de fer varies partides opino que la debilitat del joc resideix precisament en la seva principal aportació: el pilot. La tendència dels jugadors és a escapar-se si volen guanyar la carrera, ja que el pilot té un moviment poc agressiu.
Amb en JDA vàrem elaborar una alternativa al moviment del pilot. Les premisses bàsiques és que les regles tenien que ser curtes, no es tenia que incrementar el desplaçament del pilot en un torn, però sí que els increments del seu moviment fossin més utilitzats. Aquí les teniu.

5 comentaris:

JDA ha dit...

I ja porten 39 descàrregues a la BGG (una es meva, a veure com habia quedat "finalment" ;)

Les has pogut provar en diversos tipus de curses (amb més d'un port, amb un port suau, amb un port molt heavy) i més o menys funciona bé?

Ens veiem un dia d'aquests

JDA

Amando Suriñach ha dit...

Sols una prova.Per tant poc significatiu, el tema era donar una base de sortida i que no varies en res la filosofia del joc.

JDA ha dit...

OK, a veure si algun altre dia (a la Trobada del Gener?) podem fer una altre cursa i fem una segona prova ;)

Pirates! ha dit...

Si feu una partida leader 1 m'apuntaria. Em va agradar molt el joc.

Anònim ha dit...

Que chulas vuestra reglas nuevas del peleton! Me parecen muy realistas, sobre todo lo de pagar tu mismo si tus corredores quieren forzar! Teneis ya alguna experiencia como se juega con estas reglas?

Saludos,
Garf (http://boardgamegeek.com/thread/353303)