dilluns, 9 de febrer del 2009

Post Scriptum

Complementant la entrada anterior un bon exemple de desenvolupament de la historia oral el podeu trobar en la tasca que fa la gent que edita la revista Gavarres recuperant la memòria del massís.
Treball silenciós però efectiu.
A l’hemeroteca trobareu en el numero vuit el tema que ens ocupava: La Guerra Civil. Podreu copsar que la visió del conflicte és diferent tot depenent del status social, de les circumstancies.
Molt recomanable l’edició que ha fet el Punt Diari de quatre llibres d’imatges de la guerra civil, destacant el titulat “Tres dies de març” centrat en els bombardeigs de Barcelona.
Finalment, destacar el reportatge fotogràfic que va fer Robert Capa el 15 de Gener de 1939 que actualment podeu veure a Tarragona. El mèrit d’en Capa és que va adonar-se, i ho va ensenyar al món, que a la guerra civil els militars van incloure en els seus objectius l’atac sistemàtic a la població civil per sembrar el terror en l’enemic, ara en diuen danys col·laterals que queda millor.
L’exposició va ser patrocinada per els Consells Comarcals de l’Alt i el Baix Penedès i la podeu veure aquí amb vídeo inclòs.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Que curioso justo ahora estoy leyendo
"Recuerdalo tú y recuerdalo a otros" de Roland Fraser, quizá el libro que dignificó, por así decirlo la historia oral en la guerra civil.

Lo malo es que la exposición me pilla un poco lejos, pero veresmos que se hacer.
Gracias por la información.