dijous, 6 de març del 2008

Escenaris War and Peace


Guerra i Pau és un joc que sempre em portarà bons records, va ser amb ell que vàrem començar a fer campanyes que duraven tot el hivern centrades en un únic joc. També em recorda en Roberto Bolaño que fou l’incitador de començar-lo a jugar, que mal vivia escrivint i quan fou reconeguda la seva vàlua ens deixà.
Es un joc de tall clàssic que té un reglament ben estructurat, inclou 8 escenaris i 2 campanyes, és per 2 ó 3 jugadors encara que diguin que poden jugar sis. El seu punt fluix està en les regles diplomàtiques del joc de campanya que porta a situacions de bloqueig.
En aquest enllaç us poso tres escenaris, un d’ells aparegué a la revista General 26/6 fet per Chuck Steenburgh amb el nom “Marengo, The italian Campaign of 1800” i els altres dos els he traduit del article “War and Peace: Les campaignes qui manquaient” de la revista “Le Journal du Stratege” 60/61 de Març del 1992, el autor es Stanislas Thomas.

6 comentaris:

aristocrataiobrer ha dit...

Armando, així coneixies Roberto Bolaño? Quin honor. I li agradava jugar? Em sap greu dir que no n'he llegit res encara, però ara el llegiré amb més de gust

Amando Suriñach ha dit...

Si que li agradava i molt!!
Era genial jugar amb ell.Van ser anys intensos del 83 fins que es va casar i va anar a viure a Blanes (principis dels 90's).
Amb ell començarem a formar el grup de wargames,que es trobava cada divendres(sense excepció)i durà fins el 2000.
S'ha escrit molt sobre en Roberto, pero aquesta faceta d'ell es desconeguda.

aristocrataiobrer ha dit...

¿saps si en algun llibre seu hi surten els jocs?

Martí Cabré ha dit...

Caram, quin honor!

matias ha dit...

carai, no sabia que tenies un blog.
I el primer que hi llegeixo és aquesta curiositat d'en Bolaño. Quants personatges coneguts són wargameros i ningú no ho sap? ho amaguen...? (Avui mateix a EL PAÍS el dramaturg Jordi Galcerán es declara jugadors de jocs de taula)

aristocrataiobrer ha dit...

no m'estranya que a en Jordi Galceran l'hi agradin, si les seves obres de teatre són jocs d'estratègia!