divendres, 1 de febrer del 2008

Commands & Colors: Ancients


C&CA és un excel·lent joc introductori als jocs de guerra. Té un reglament senzill i les partides són d’una durada raonable. Malgrat que el mapa és hexagonal, té més punts de contacte amb el món dels jocs de figures que amb els wargames i utilitza conceptes bàsics que desprès podeu trobar en altres jocs.
Jugadors avançats el poden trobar molt bàsic, però té molt de joc degut a l’existència de molts escenaris. D'escenaris oficials hi han 92 i no oficials 125.
En aquesta plana els podeu trobar tots els escenaris.
Els no oficials en l’apartat de variant escenaris estan tots disponibles.
Dels oficials us podeu baixar els 15 del joc centrat en batalles romano-cartagineses i les 5 que van afegir amb el nom de Truceless War, anomenada aquí guerra líbia o dels mercenaris.
En aquest enllaç us podeu baixar les tres batalles de la primera guerra púnica que publicaren al c3i 18. La primera expansió centrada en Grècia, 21 batalles. Les tres següents que publicaren en un bonus pack i finalment, tres batalles més amb el nom de Mago’s Battles.

De les dos següents expansions que han sortit, la primera es centra en batalles (23) entre romans i bàrbars i la segona són 19 batalles dedicades a la guerres civils de la última república, la millor manera de poder veure aquests escenaris es instal·lant el Vassal i afegir-hi les expansions.