dimarts, 25 de setembre del 2007

Un xic de historia


Va ser una tarda del 1978 anava a comprar vinils a uns magatzems quan vaig veure unes caixes que em cridaren la atenció, estaven en angles i desprès de mirar-ho bé vaig deduir que eren jocs de guerra. Quines coses fan els americans per deu!!.

Així vaig comprar el meu primer joc: un Russian Campaign. Bé ja tenia el joc, vaig llegir el reglament i amb qui podia jugar-lo?.

Buscant per Barcelona vaig trobar una tenda que en venia i deixava jugar a un grup una tarda a la setmana en una taula de billar americà gegant, la tenda era Billares Soler i el seu encarregat el venerable Sr. Dominguez.

Aparti d’aquí tot es va anar descabdellant. Entro a maquetisme i simulació, col·laboro en la revista líder(desprès alea), edito jocs, fem jornades, organitzem campionats i sobretot jugo.

Però la vida canvia i per motius personals vaig a viure a Girona el 1983.La ciutat era un encefalograma pla en tema de jocs. Així que estava en la mateixa situació que aquella tarda del 78.

Vaig decidir utilitzar els meus contactes i vendre jocs a la Llibreria Sant Jordi, i poc a poc s’anà formant un grup de joc i la afició anà creixent. Això dura fins el 2003 moment en el que vaig deixar els jocs de taula per el MMROPG.

Però en la vida tot te un “tempo” i tinc la necessitat de tornar-hi.

Algun dia explicaré en detall les meves experiències i la evolució dels jocs en aquest país.

3 comentaris:

Menécrates ha dit...

Amando!

Un xic d'història no! Tu ets part IMPORTANT de la nostra història com a jugaires!

Encara recordo quan vaig comprar a la mítica Llibreria St Jordi el meu primer Cry Havoc....

Sempre seré un rolero, però si hem de parlar dels wargames a Girona no hi pots faltar!

Benvingut de nou a l'esfera jugaire!

PAU MARTINELL
(ex- Presi del Sàtir)

Quim ha dit...

Jo no concebo la meva vida com a a jugador (de rol i d'altres) sense la llibreria Sant Jordi. El meu primer joc (el Traveller) el vaig comprar allà, i després varen venir molts mòduls d'Stormbringer (comprats amb la paga de l'estiu) i infinitat de cartes de Màgic! Sense tu, Amando, jo no seria com sóc ara! :)

Tempestari ha dit...

Jo tambè tinc una part dels meus orígens com a jugador en la Llibreria Sant Jordi. Allà hi vaig comprar els meus primers daus de rol...