dijous, 5 de juny del 2008

Escenaris Flat Top


Flat Top l’edità Avalon Hill al 1981, recrea els combats del Mar del Coral al 1942. L’elecció de les batalles escollides per els dissenyadors no podia ser més encertada ja que a nivell històric és el moment de màxim equilibri entre els dos bàndols, és el primer cop que s’enfronten portaavions amb tàctiques allunyades dels enfrontament navals clàssics, ja que no es veuen directament i l’aviació fa el paper d’artilleria naval.
Joc que podríem catalogar de monstre que és centra sobre tot en la planificació d’operacions aèries per descobrir i destruir l’enemic, que un reglament curt i dens reflexa perfectament. Malgrat que diguin que és per a dos jugadors, hi poden entrar quatre o més.
El joc presenta cinc escenaris, el primer és introductori i els altres són batalles de llarga durada però també tenen la seva versió curta per si no teniu prou temps.
En aquest enllaç trobareu els dos escenaris que sortiren a la revista General 18/6. El primer és Midway i el segon és Wake. També afegeixo la taula d'especificacions dels avions i vaixells inclosos en aquests escenaris i finalment, una taula de capacitats aèries que és molt útil a l'hora de jugar-lo.


6 comentaris:

Martí Cabré ha dit...

Aquest joc em du molts records. Va ser el primer wargame seriós que vaig jugar, potser amb el Russian Campaign. I vaig descobrir que hi ha wargames 'monstres'...

Tot i fer-hi poques partides, la satisfacció d'entendre el joc i les regles i buscar-ne els paral·lelismes amb la realitat encara els recordo. Si fins i tot jugava a afegir-hi més regles i opcions!!!

També recordo molt bé com en la revista Líder (crec que era el número 6, parlo de fa anys) hi havia tot un AAR molt divertit d'una partida de Flat Top feta amb àrbitre i 2 nivells de comandament: estratègic i operacional, amb les ordres que podien arribar o no segons algunes taules...

Per cert, com va la lectura de l'ASL?

Amando Suriñach ha dit...

Deuria ser un escenari que ja vam jugar a Maquetisme al 81 o 82 que era a les Filipines,Leyte em sembla.
L'experiencia recordo que no fou satisfactoria,massa gent i ningu feia cas als mandos.
El ASL? mi tinc que posar encara.

Martí Cabré ha dit...

Exacte, era l'escenari de Leyte! Sí que a l'article es veia que hi havia massa gent, però va quedar prou divertit.

Què era Maquetisme?

Amando Suriñach ha dit...

Maquetisme i Simulació fou el primer club de jocs de taula,probablement el primer de pais.

Martí Cabré ha dit...

Potser algun dia en podríeu escriure la història, per a les noves generacions.

kesulin ha dit...

bones a tots, no hem deixa descarregar els escenaris. Estaria interesat en tenir-los.
et sap greu enviarmelos per correu?
el meu correu es:
kesulin arroba hotmail.com

moltes gracies!