divendres, 10 de juliol del 2009

Hannibal: Rome vs Carthage


El joc centrat en la segona guerra púnica quan el vàrem jugar ens va semblar interessant, de totes maneres crec que té dues coses a millorar: Les batalles es tornen farragoses i el pas dels Alps pot definir en bona mesura com serà la resta de la campanya.
El primer s’arregla substituint la baralla de batalla per una taula de combat on es comparen les cartes del atacant amb les del defensor, l’atacant tira 1d20 i si treu el numero del encreuament o més alt, el guanya. S’apliquen com a modificadors al dau les capacitats dels generals que en el joc tenen habilitats tàctiques. Aquests modificadors els teniu llistats a sota de la taula, així com la taula de baixes a aplicar als dos bàndols.
El segon aspecte es soluciona amb la modificació del desplegament.
També podreu trobar a la BGG moltes ajudes i variants del joc que sempre ajuden a renovar-lo.

2 comentaris:

Martí Cabré ha dit...

Semblen unes idees molt interessants.
M'agradaria fer una partida per email fent servir aquest desplegament inicial i la taula de combats.

Aquest joc va ser dels primers a usar cartes com a motor de joc i el fet d'usar-les també pel combat no s'ha repetit en altres jocs, cosa que vol dir que és un mecanisme que no ha acabat de barrufar.

I pel que fa al desplegament inicial, és qüestió de provar-lo. Crec que és cert que en el joc, si el romà manté una estratègia conservadora, aconsegueix desgastar bé a Hannibal. Històricament els romans van patir tres grans derrotes abans d'entendre la qualitat d'Hannibal però això no queda forçat en el joc.

Al joc For The People han forçat aquestes decisions 'dolentes' amb algunes cartes de campanya que obliguen a la Unió a atacar Richmond, la capital Confederada. Si no tenen les forces a punt o les defenses són massa fortes... és el seu problema. L'atac és obligatori. Això recrea les escandaloses derrotes del nord als primers anys de la guerra. Potser en aquest joc es podria fer alguna cosa similar.

Silverman ha dit...

Moltes gràcies per la informació. Un saludo!