dilluns, 16 de juny del 2008

Servir al poble


A la plaça és fe silenci, el gran moment havia arribat. En Vladimir se’l mirava, sabia que era la darrera oportunitat, les últimes txeques havien sigut un fracàs i era conscient que si no saludava tenia bitllet a Sibèria. Va començar el gest amb lentitud, però fou incapaç de concloure’l per culpa d’aquella maleïda tos.
A la vella guàrdia se’ls hi desencaixà la cara. Vaig sospirar profundament, era la nostra hora, al vespre aniríem de txeques i els neocomunistes prendríem el control del partit i del país. Amb mà ferma encetàvem una nova era.
Fragment de les memòries de Anatol Miscif titulades: “Servir al poble” secretari general del C.C. de la U.R.S.S.
Aquest seria el resum d’un torn del Kremlin, un joc de sis jugadors, ràpid i ben fet. On l’atzar té un paper important, obrint i tancant portes als jugadors, aquests tenen que ser prou hàbils per aprofitar les oportunitats i imposar-se als seus rivals.
El tema del joc és la lluita entre faccions per guanyar el control del partit comunista a l’antiga Unió Soviètica, però no ens enganyem seria exportable a qualsevol partit. Sense anar més lluny hem tingut un exemple aquest cap de setmana a les nostres terres on els mòbils han esdevingut armes letals.
L’amic Matias em va passar un resum de les regles en castellà al que sols he tingut que afegir les regles avançades, també trobareu aquí les cartes de intriga maquetades i traduïdes.

1 comentari:

Martí Cabré ha dit...

Ja ho deia en Churchill que l'oposició política eren els adversaris però els companys de partit eren els enemics...

Per cert, per quan una plaça de Barcelona dedicada a en Churchill?